Varning för Bedrägeri vid Kina import

Det finns många sätt att bli bedragen på i livet, alla är de smärtsamma, några alldeles onödiga andra verkligen frusterande. Bland det värsta man kan råka ut för är väl ändå att bli blåst, när man tror sig gjort allt rätt men ändå utsätts för Bedrägeri vid Kina Import.

Denna typ av Bedrägeri vid Kina Import är alltför vanlig och nästintill omöjlig att värja sig emot om man är normal funtad och försiktig.

Så går detta Bedrägeri vid Kina import till

bedrägeri vid kina import

Klicka på bilden och läs artikeln

Kunden hittar en leverantör via portaler som made-in-china.com, alibaba.com, globalmarket.com och allt vad de heter. När kunden skickar en offertförfrågan går detta mail till det “riktiga företaget”, låt säga att företaget heter happychina.com och har en mailadress som heter info@happychina.com. Mailet från webportalen går till detta företag via den angivna portalen som kunden hittade på internet.

Så långt frid och fröjd, du får även en bekräftelse från portalen att ett mail skickats till företaget happychina.com. Efter en tid får du ett svar på din förfrågan då skickat från epostadressen happychina@hotmail.com. Allt verkar ok, företagets logo finns med på mailet och adresserna stämmer med det som angivits på webportalen.

Nu åkte du på Bedrägeri vid Kina Import

Det sofistikerade med denna form av bedrägeri är de i alla lägen ger sken av att representera det ursprungliga  företaget du kontaktade, även då Ni kommer till ett avslut och du skall till att skicka pengar till företaget.
Du har lyssnat på alla varningssignaler och väljer att föra över pengar från ditt svenska bankkonto till dem, d v s du har nobbat att föra över pengar via Western Union som är ett första steg de oftast försöker, ibland även med att Internationella transaktioner sköts av ett annat bolag med korrekta lisencer. Du har nekat alla andra varianter utan skall föra över pengar via din bank till deras bank, inget annat.

Du får så småningom Proforma Invoice utställt av happychina.com med korrekta adress och kontaktuppgifter, produkterna du efterfrågat är detsamma och priset stämmer med det överenskomna. Du är taggad att genomföra denna affär, efter en omfattande mailkorrespondans som tagit mycket av din tid i anspråk.

Du skall till att överföra pengarna, matar in alla uppgifter och får ett felmeddelande om att kontonummer stämmer inte eller liknande. Irriterad mailar du tillbaka till happychina@hotmail.com att kontonumret stämmer inte. De skickar exakt samma uppgifter igen och du konstaterar att det inte fungerar, jättetaggad som du är att genomföra denna affär. Som svar blir du uppmanad att använda ett annat konto så att de hinner få iväg leveransen och förser dig med ett personligt konto som de kan och vet fungerar. Du betalar och det fungerar!

Du har just utsatts för Bedrägeri vid Kina Import

Glad att det lyckades mailar du över transaktionen till leverantören, fortfarande på adressen happychina@hotmail.com och inväntar leverans. Du kommer aldrig att få denna leverans du har utsatts för Bedrägeri vid Kina Import.

Efter 7-10 dagar frågar du efter Trackningsnumret som du skulle få och var dina varor är. Du får aldrig ett svar på dina mail, efter en tid blir du irriterade och börjar undersöka och kontaktar slutligen företaget igen via den portal du hittade dem. De svarar att de aldrig fått några pengar, du mailar över transaktionen till dem och får svaret att det inte är deras konto, de känner inte personerna ifråga etc.

Förbannad kontaktar du din bank för att stoppa transaktionen, dessvärre har det gått någon vecka sedan den genomfördes och pengarna är borta, du har utsatts för Bedrägeri vid Kina Import och blivit kungligt blåst.

Anmäl alltid Bedrägeri vid Kina Import

Du kanske inte får pengarna tillbaka men ibland åker de skyldiga dit. En härva jag bidragit till ser du i artikel ovan till höger. Då jag hjälpte till så att kunderna skulle kunna få pengarna tillbaka. Få se vad rättvisan säger, men några pengar kommer det nog inte tillbaka. Från just detta område har fler bedrägerier gjorts och regionen är smått ökänd i Kina för bedragare. Nu åkte stora delar av de skyldiga i buren för Bedrägeri vid Kina Import.

Bedrägeri vid Kina Import, Bedrägeri vid Kina Import, Bedrägeri vid Kina Import, Bedrägeri vid Kina Import, Bedrägeri vid Kina Import, Bedrägeri vid Kina Import

 

Kommentera


SEO Powered By SEOPressor